اهداف واحد:
هدف کلی واحد:تأمین،حفظ و ارتقای وضعیت تغذیه جامعه
1-بهبود روند رشد و وضعیت تغذیه کودکان زیر 6 سال
2-بهبود وضعیت تغذیه دانش آموزان
3-بهبود وضعیت تغذیه مادران باردار و شیرده
4- بهبود وضعیت تغذیه میانسالان
4-بهبود وضعیت تغذیه سالمندان
5-پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی ها(آهن،ید، کلسیم،روی،ویتامین D، A و …)
6- ارتقای فرهنگ و سواد غذایی تغذیه ای جامعه به منظور کاهش شیوع چاقی و بیماریهای غیرواگیر
7-بهبود وضعیت تغذیه در مراکز جمعی و عمومی
شرح وظایف کارشناس تغذیه دربرنامه کودکان
- آموزش وباز آموزی کلیه کار کنان بهداشتی (پزشک ، کاردان ، کارشناس و بهورز)در خصوص پایش رشد ، تغذیه تکمیلی واختلال رشد
- تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه در زمینه مسائل تغذیه ای کودکان
- پیگیری تجهیزات مورد نیاز جهت ارتقاء رشد کودکان از قبیل وزنه ،ترازو ، مکملها و وسایل کمک آموزشی نظیر پوستر، پمفلت و…
- مشاوره کودکان ارجاعی از مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت در موارد اختلال رشد
- تشکیل کلاس آموزشی جهت ا رتقاء آگاهی جامعه (مادران،رابطین بهداشتی،رابطین ادارات،کمیته امداد،نهضت سواد آموزی و مربیان مهد کودکهای وابسته به بهزیستی
- بررسی آماری میزان سوء تغذیه در گروه سنی زیر 6 سال و طراحی مداخلات تغذیه ای جهت ارتقاء وضعیت سلامت کودکان
- اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان زیر 5 سال با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) و پایش هر 6 ماه یکبار تمامی کودکان تحت پوشش و نظارت بر توزیع سبدغذایی در فروشگاه طرف قرارداد
شرح وظایف در برنامه مادران
- آموزش کارکنان بهداشتی در زمینه تغذیه دوران بارداری
- مشاوره مادران باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
- بررسی میزان سوء تغذیه در مادران باردار و توزیع سبد غذایی برای مادران باردار روستایی
- آموزش جهت ارتقاء آگاهی مردم و زنان باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
شرح وظایف در برنامه تغذیه جوانان و مدارس
- تهیه مطالب آموزشی در زمینه تغذیه دانش آموزان و جوانان
- مشاوره مادران باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
- همکاری با آموزش و پرورش جهت اجرای طرح مکمل یاری یاری در مدارس متوسطه اول و دوم و آموزش اولیای مدارس و خانواده ها در زمینه کم خونی و کمبود ویتامین Dو عوارض ناشی از آن
شرح وظایف در برنامه سالمندان
- آموزش کارکنان بهداشتی از سطوح ستادی تا محیطی و بین بخشی از جمله کار کنان بهزیستی و انواع سازمانهای غیر دولتی ذیربط در خصوص تغذیه سالمندان
- تهیه متون آموزشی جهت ارتقاء آگاهی جامعه
- مشاوره مادران باردار در زمینه تغذیه دوران بارداری
شرح وظایف در برنامه ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه و بهبود شیوه زندگی
- برگزاری جلسات و برنامه های آموزشی جهت کارکنان بهداشتی در خصوص مطالب کار بردی تغذیه ای
- نظارت بر وضعیت تغذيه اماكن عمومي و ارتقاء كيفيت تغذيه از طريق آموزش
- طراحي مطالب آموزشي مناسب براي مردم در مورد اصول صحيح تغذيه
شرح وظايف در برنامه بحران و امنيت غذايي
- تهيه وتدوين مطالب آموزشي و آموزش كاركنان مرتبط و عموم مردم در زمينه تغذيه در شرايط بحران،تغذيه گروههاي آسيب پذير ،نيازمنديهاي تغذيه اي بحران بر اساس دستورالعمل هاي ارسالي از دفتر بهبود تغذيه جامعه
- آموزش مستمر تغذيه براي خانواده هاي فقير به منظور ايجاد تغييرهاي رفتاري مناسب در جهت بهبود شيوه زندگي
- آموزش رده هاي بهداشتي به منظور ارتقاء فرهنگ و سواد تغذيه اي خانوارهاي فقير
- طراحي مداخله هاي تغذيه اي به منظور حمايت از گروه هاي آسيب پذير با همكاري بخش هاي ذيربط
شرح وظايف در بر نامه پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد
- هماهنگي لازم براي اجراي برنامه ساليانه پايش يد در دانش آموزان 8-10 ساله شهرستان با توجه به برنامه ارسالي استان
- برنامه آموزشي پرسنل جديد و بازآموزي رده هاي مختلف بهداشتي در خصوص پيشگيري و اختلالات ناشي از كمبود يد
- نظارت بر فعاليت بهورزان در مناطق روستايي در زمينه مصرف نمك يد دار به طور مستمر
- سنجش کیفی ید نمک های مصرفی اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی و سطح خانوارها
شرح وظايف دربرنامه مکمل یاری
- آموزش رده هاي مختلف بهداشتي در زمينه كم خوني فقر آهن , و کمبود ویتامین Dعلل و عوارض بيماري، ميزان دوز مصرفي مكمل در گروههاي در معرض خطر(كودكان زير دو سال، مادران باردار و دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم)
- بررسي ميزان مورد نياز تهيه و توزيع مكمل و نظارت منظم بر حسن انجام برنامه
- آموزش گروههاي مختلف مردم در زمينه كم خوني فقر آهن
شرح وظايف دربرنامه پيشگيري و كنترل كمبود ويتامين A
- آموزش رده هاي مختلف بهداشتي كنترل كمبود ويتامين آ علل و عوارض بيماري، ميزان دوز مصرفي مكمل ويتامين آ در گروههاي در معرض خطر (كودكان زير 2 سال و مادران باردار و شيرده)
- آموزش گروههاي مختلف مردم در زمينه پيشگيري و كنترل كمبود ويتامين A
شرح وظایف کلی واحد بهبود تغذیه جامعه شهرستان اسدآباد:
- اجراي برنامه حمايتي مادران باردار شيرده هر دو ماه یکبار با پایش وزن و آموزش
- اجرای طرح حمایتی مشارکتی بهبود وضع تغذیه کودکان زیر 5 سال با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره) و پایش هر 6 ماه یکبار تمامی کودکان تحت پوشش و نظارت بر توزیع سبدغذایی در فروشگاه طرف قرارداد
- اجرای طرح یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری بهزیستی و نظارت بر حسن انجام کار در مهدکودک
- شناسايي فرهنگ و رفتارهاي غذايي جامعه و اصلاح شيوه زندگي
- تدوين برنامه آموزشي و بازآموزی براي كاركنان بهداشتي درماني – كاركنان بين بخشي – دانش آموزان و معلمان
- تدوين برنامه آموزشي همگاني
- ايجاد هماهنگي با ارگان هايي كه در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند.
- برنامه ارتقاء سطح سلامت دانش آموزان از طريق آموزش تغذيه و مکمل یاری با آهن و ویتامین د در تمامی مدارس متوسطه اول و دوم شهرستان
- نظارت بر تغذيه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذايي سالم در بوفه ها و بازدید از مدارس شهرستان در خصوص نحوه اجرای طرح مکمل یاری
- مشاوره مادران باردار و شيرده و کودکان ارجاعی به واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت بهبود وضعيت تغذيه
- اجراي بررسي كشوري پژوهش در وضعيت ريزمغذيها هر ۱۰ سال يكبار
- پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان 8 تا 10 سال
- سنجش کیفی ید نمک های مصرفی اماکن عمومی و مراکز عرضه مواد غذایی (بهداشت محیط)
- بررسی پوشش مصرف نمک های ید دارخانوارهای روستایی به تفکیک مراکز بهداشتی درمانی (بهورزان)
- برنامه پيشگيري و كنترل كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن و فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به مردم با تاکید بر مصرف نمکهای تصفیه شده ید دار
- مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي غير واگير مانند چاقي ، ديابت ، فشار خون ، هايپر ليپيدي جهت همه رده های سنی در شهرستان
- تشكيل كميته ها
- تهيه و توزيع مواد كمك آموزشي در زمينه هاي مختلف تغذيه
- همكاري و هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي به منظور ارتقاي سلامت تغذيه اي جامعه
- نظارت بر وضعیت تغذيه اماكن عمومي و ارتقاء كيفيت تغذيه از طريق آموزش
- مدیریت تغذیه دربحران و امنیت غذایی
- برگزاری هفته بسیج آموزش همگانی تغذیه در دی ماه
- ارزیابی برنامه های بهبود تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت